Четврток, 19 Ноември 2015 08:41

ОСНОВИ НА МАШИНСКО ВЕШТАЧЕЊЕ

car

 

 Вештачењата од областа на машинството најчесто се поврзуваат со утврдување на  вредноста на машини и возила, товарни возила, автобуси, специјализирани возила,  приколки и полуприколки како и други вештачења во зависност од потребите на  клиентот.

 Изготвувањето на стручен Наод и Мислење кој може да допринесе во  понатамошниот  спор на тужителот, зависи пред се од уредно доставена  документација.

 Основни документи, кои се потребни при изготвување на вештачење од областа на машинството:

 • Фото документација
 • Карактеристики на машината (тип на машина, возило, име....)
 • Најголем дел од овој тип на вештачења се поврзани со изготвување на вешт Наод и Мислење поврзан со висината на штета кај возилата, настаната во сообраќајна или друг вид на незгода.

Документација која е потребна за овој тип на вештачење:

 • Записник од МВР,
 • Записник од Осигурителната Компанија,
 • Фото документација,
 • Сообраќајна книшка.
Прочитано 9120 пати

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

 • www.vestak.mk
 • www.procenki.mk

КОРИСНИ ДОКУМЕНТИ

 • Барање за изготвување не вешт наод и мислење
 • Барање за изготвување на процена

КОНТАКТ

Адреса:
ул. Дебарца бр. 4-1/1 1000 Скопје, Македонија
Тел:
(389) 2 322 55 99
Факс:
(389) 2 322 55 99
Веб:
Email:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ЗА НАС

Друштвото за вештачење и проценки, Национална Групација за Судски Вештачења (НГСВ) започна со работа во 2011та година како специјализирана компанија за изготвување на судски вештачења, супервештачења од сите области како и проценки.