Вторник, 24 Октомври 2017 09:10

НГСВ со свое присуство на интернационален конгрес на Судски Вештаци

Kongres21Национална Групација за Судски Вештачења беше присутна на интернационалниот конгрес на судски вештаци  во организација на Здружението на Судски Вештаци на Црна Гора.

Присуство на овој конгрес земаа здруженија и комори на судски вештаци од повеќе замји од регионот и тоа Македонија, Црна Гора, Србија, Хрватска и Босна и Херцеговина.

Покрај предавањата од различни области на судски вештачења (медицина, сообраќај, градежништво, економско финансиско и материјално работење и останати области). Една од главните фокус теми беа и размената на искуства на судски вештаци во регионот како и позицијата на коморите | здруженијата на судски вештаци во земјите на регионот и улогата и предностите на имање на комора на судски вештаци и проценители.

На овој конгрес исто така беше започната иницијативе на формирање на здружение на судски вештаци на Југоисточна Европа со цел размена на искуства и взаемна соработка помеѓу вештаците и проценителите од државите во Југоисточна Европа 

Прочитано 6457 пати

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

  • www.vestak.mk
  • www.procenki.mk

КОРИСНИ ДОКУМЕНТИ

  • Барање за изготвување не вешт наод и мислење
  • Барање за изготвување на процена

КОНТАКТ

Адреса:
ул. Дебарца бр. 4-1/1 1000 Скопје, Македонија
Тел:
(389) 2 322 55 99
Факс:
(389) 2 322 55 99
Веб:
Email:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

ЗА НАС

Друштвото за вештачење и проценки, Национална Групација за Судски Вештачења (НГСВ) започна со работа во 2011та година како специјализирана компанија за изготвување на судски вештачења, супервештачења од сите области како и проценки.